Poate ca si tu te-ai lovit pana acum de nevoia unui aparat de sudura in gospodaria ta. Indiferent de activitatile tale tot ai nevoie sa dai cateva afturi pentru a suda cate ceva prin curte. Nu are importanta ca acesta va fi folosit pentru activitati ocazionale, intotdeauna isi va dovedi utilitatea.

Cei cu o varsta mai inaintata au fost obisnuiti cu acele aparate de sudura grele, greu de transportat si utilizat, construite artizinal din difere materiale si transformatori. Astazi tehnologia a evoluat iar aparatele de sudura sunt usoare, manevrabile chiar si in spatiile mici dar si durabile.

De ce sa aleg aparat de sudura invertor MMA?

Sudura MMA presupune sudarea a doua metale cu arc electric pana ce electrodul este modificat termic atingand astfel temperatura de topire reusind astfel sa lipeasca cea ce se vrea a fi sudat.

Este cel mai utilizat aparat de sudura atat la scara mica cat si la scara industriala. Poate fi utilizat oriunde, interior sau exterior. Invertorul MMA se preteaza cel mai bine in gospodarii pentru pasionatii de sudura. Pretul de achizitie pentru astfel de echipamente este scazut astfel.

Daca vrei sa sudezi materiale ruginite sau oxidate poti sta fara grija caci aparatul de sudura mma poate face acest lucru. Daca vrei sa obtii performanta crescuta este necesar sa achizitionezi un aparat de sudura cu invertor, model nou imbunatatit. Are o durata de viata crescuta si performante mai bune.

Bineinteles ca si acest tip de aparat de sudura ieftin are dezavantaje. Printre acestea amintim incapabilitatea de a suda aluminiu. Acest lucru este datorat faptului ca aluminiul este unui din cel mai greu de sudat metale deoarece prezinta conductibilitate crescuta si se va deforma usor atunci cand asupra sa este aplicata o temperatura mare. Pentru acest material in general se foloseste sudura tip TIG sau alta versiune ce utilizeaza curentul alternativ.

Aparatele de sudura cu eletrod tip MMA, utilizeaza electrozi inveliti, consumabili care in timp cresc pretul invertorului. Printre cei mai intalniti electrozi ce pot fi utilizati impreuna cu un invertor MMA sunt cei rutilici, bazici si celulozici. In general se utilizeaza electrod sudura bazic, cu dezavantajul ca se consuma mult mai repede, insa sudura realizata este mult mai rezistenta.

Sudor in actiune protejat de masca sudura
Sudor in actiune protejat de masca sudura

Un alt dezavantaj al acestor tipuri de aparate de sudura este  reprezentat de aspectul sudurii. Prin utilizarea electrozilor anterior mentionati zona ce este sudata nu va avea cel mai estetic aspect si va fi mult mai incarcata fata de sudura cu plasma.

Iti recomandam sa alegi un invertor de sudat pentru ca iti ofera mai multe avantaje respectiv posibilitatea de a suda in curent continuu. Cele mai noi modele sunt dotate cu potentiometre pentru controlul electric al puterii ce este aplicata, si pot reduc consumul de energie fata de un aparat de sudura conventional.

Indiferent ca esti in cautare de aparat de sudura ieftin si bun sau poate un echipament professional poti gasi aproape orice echipament. Unul din cele mai recunoscute, aparat de sudura rusesc, il poti gasi cu o multitudine de accesorii si dotari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here